Норвезька рада у справах біженців (NRC) оголосила, що кожен, хто постраждав від війни в Україні, може звернутися за фінансовою допомогою з 9 по 18 вересня, заявки прийматимуться до 17:00.

Допомога українцям від NRC.

Норвезька рада у справах біженців активно допомагає постраждалим від війни українцям. На початку 2024 року NRC оголосила про новий етап допомоги, заявивши, що надала допомогу понад 124 000 осіб. Незважаючи на деякі технічні труднощі, NRC продовжує працювати над забезпеченням ефективного надання допомоги.

Хто може отримати допомогу?

Внутрішньо переміщені особи, які були змушені покинути свої домівки, мають право на отримання фінансової допомоги. Однак ті, хто вже отримує допомогу від NRC або інших організацій, можуть втратити свій пріоритет. Все залежить від їхньої поточної ситуації. Згідно з повідомленням NRC у Facebook, допомога надається на основі декількох факторів, таких як місцезнаходження, структура сім'ї, статус переміщеної особи і те, чи постраждало господарство від воєних дій.

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Як подати заявку на допомогу від NRC?

Зібрані кошти можуть бути використані на будь-які потреби, від придбання продуктів харчування до медичної допомоги, освіти та покращення житлових умов. Головна мета - допомогти тим, хто найбільше постраждав від війни, незалежно від того, де вони зараз проживають. Перш ніж подавати заявку, переконайтеся, що ваш пристрій підтримує GPS. Геолокація є важливою частиною процесу, і без GPS ваша заявка не буде розглянута; інструкції про те, як активувати GPS, наведені за посиланням в аплікаційній формі. Під час заповнення форми треба вказати свій ІПН (ідентифікаційний код), щоб уникнути подвійного отримання допомоги. Всі дані захищені угодою про обмін інформацією. Якщо вашу заявку схвалять, ваші банківські дані передадуть фінансовим установам, таким як Raiffeisen Bank, RedRose або Moneygram, для переказу коштів.

Військовий з сім'єю

Зверніть увагу: подати можна лише одну заявку. Ця допомога не враховується як оподатковуваний дохід, і якщо виникнуть питання від податкових органів, треба зв'язатися з NRC або податковою службою за вказаними контактами.

Для додаткової інформації звертайтесь на гарячу лінію NRC за номером 0800302007 або пишіть на електронну пошту ua.info@nrc.no.

Нагадуємо, українцям безкоштовно роздаватимуть квартири.

Українці в Естонії можуть стати безхатьками- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, українцям у Чехії готують жорсткі перевірки.