Нещодавно було поставлено запитання заступнику міського голови Кременчука Івану Москалику, після прийому громадян на Молодіжному, у контакт-центрі №1 що до підвищення цін за комунальні тарифи.

Це питання хвилює багатьох українців, адже ціни на все давно зростають, то ж чи піднімуться комунальні платежі?

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Заступник міського голови звернув увагу на те, що на жаль, на сьогодні жоден з діючих тарифів на комунальні послуги не є економічно виправданим. Це стосується всіх сфер – від тарифів на теплову енергію та централізоване опалення, до тарифів навіть на вивезення сміття.

Баки для сміття / фото: ШоТам

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого

Показати ще

"Місто намагається щомісяця датувати свої комунальні підприємства і підтримувати їх на плаву, тому що роботи ми виконуємо, сміття прибираємо, воду постачаємо, мережі готуємо теплові, але це все не покривається тарифом. І тих 4%, які держава в цьому році залишила в міських бюджетах, їх не вистачає для того, щоб покрити всю різницю в тарифах комунальних підприємств, надавачів, комунальних послуг. Тому звичайно, ті ж самі тарифи по населенню, вони орієнтовно десь повинні бути на 75% вище, ніж ті, які застосовуються" - повідомив Іван Москалик.

Він також навів конкретний приклад необґрунтованості, зазначивши тариф, встановлений для КП "Теплоенерго".

"У "Теплоенерго" для населення застосовується тариф 2 тис 40 гривень за одну гігакалорію теплової енергії, а економічно обґрунтований для населення тариф повинен бути не менше, ніж 3 тис 758 гривень. Але міський голова категорично проти фінансового навантаження на населення, ми виконуємо в тому числі закон 2479, який накладає мораторій на підвищення тарифів на період військового стану, намагаємось підтримувати комунальне підприємство на плаву фінансово, а далі закінчиться війна, будемо дивитися" - завершив Іван Москалик.

За його словами, вартість послуг, яку сплачують мешканці, не покриває фактичні витрати підприємств, що надають ці послуги.

Нагадуємо, платити за вивіс сміття доведеться більше.

Хто з українців платитиме за світло з 1 жовтня у двічі менше- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, "Нафтогаз" знизить тарифи для споживачів але за однієї умови.