В Україні запрацював портал, де кожен користувач соціальних послуг може створити свій особистий електронний кабінет. Це значно полегшить процес отримання допомоги, адже вся інформація про надані соціальні послуги буде зберігатися в одному місці.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час Global Digital Social Forum пояснила, що через цей портал громадяни можуть переглядати, яку допомогу вже отримують, а також заповнювати опитувальник, щоб дізнатися про додаткові варіанти підтримки, на які мають право.

Соцдопомога, фото Мінсоцполітики

Спеціалісти в громадах також отримають доступ до цієї інформації, що дозволить краще працювати з людьми.

Крім того, постачальники соціальних послуг також матимуть свої кабінети на порталі, де оформлятимуть усі процеси в електронному форматі.

Популярні новини зараз

США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт

Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку

За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори

У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше

Показати ще

Дівчина лежить у ліжку з телефоном / фото: Freepik

Завдяки цьому цифровому інструменту, держава зможе швидше реагувати на запити людей, пропонувати допомогу ще до звернення та відслідковувати тих, хто потребує підтримки. Також користувачі порталу зможуть залишати відгуки про отримані послуги, що дозволить державі краще планувати майбутні соціальні програми.

Народження другої дитини в сім'ї

Цей портал зробить процес отримання соціальної допомоги простішим та зручнішим для звичайних українців, надаючи можливість швидко отримувати необхідну інформацію та послуги.

Раніше ми повідомляли, грошей стало менше, в уряді пояснили чи прийде пенсія та соцдопомога.

Соцдопомога та пенсія, вже пояснили важливі питання, як отримати одночасно допомогу і пенсію- більш детально на Знай.ua.

Нагадаємо, затримка та скорочення соціальних виплат, які цьому причини?