Приватні перевізники скаржаться на застарілі тарифи на проїзд у міських маршрутках та пропонують підняти ціну вполовину.

Питання підвищення цін на громадський транспорт порушили у Кропивницькому. Про це розповів заступник голови обласної асоціації перевізників Дмитро Вінницький у коментарі "Суспільному".

Маршрутка. Фото: скрін youtube

За підрахунками перевізників економічно обґрунтований тариф на проїзд у маршрутках має бути на 50% вищим від чинного, оскільки ціни не змінювалися вже три роки сильно зросли витрати. Наприклад, запчастини подорожчали на 60-120%, паливо – на 40%, якщо порівнювати з минулим роком.

"Понад 50% тарифу – пальне, яке здорожчало і продовжуватиме дорожчати, решта – загальновиробничі витрати, зокрема заробітна плата й належне технічне забезпечення", - зазначив Дмитро Вінницький.

Популярні новини зараз

На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"

Показати ще

Маршрутка. Фото: скрін youtube

Таким чином, із нинішніх 10 гривень проїзд у міських маршрутках може подорожчати до 15 гривень.

"Згідно з розрахунками він становить 16 гривень 15 копійок. Але, думаю, прийнятний на сьогодні, якщо рівень цін на такому ж рівні залишиться – 15 гривень", - наголосив Дмитро Вінницький.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, маршрутники вимагають підвищити тарифи на проїзд: скільки хочуть брати з пасажирів.

Також наш портал інформував, безкоштовний проїзд, пільги на комуналку та юридичну допомогу: що мають знати українські пенсіонери.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у маршрутку та трамвай пустять без грошей: українці зможуть безкоштовно користуватися громадським транспортом майже рік.