У новому навчальному році школярі Києва повинні отримати розумні електронні учнівські квитки замість старих картонних.

Про це повідомляє портал "Сегодня"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Варто відзначити, що з 1 листопада тільки за такими картками діти зможуть їздити в громадському транспорті Києва безкоштовно.

Популярні новини зараз

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Як додали в КМДА, функція замовлення нового електронного учнівського квитка у вигляді пластикової карти скоро з'явиться в "Особистому кабінеті киянина" на порталі my.kyivcity.gov.ua. Тут батьки повинні зареєструватися, підтвердити дані за допомогою цифрового підпису чи BankID і самі заповнити дані про свою дитину, а також додати її фото.

"Послуга буде доступна з початку навчального року. Вона буде надаватися в кілька етапів: відправлена заявка потрапляє до закладу освіти, де її перевіряють і підтверджують, після чого передають замовлення на друк учнівських квитків. Нові учнівські не тільки дадуть право школярам на безкоштовний проїзд, але завдяки їм батьки зможуть відстежувати в "особистому кабінеті" переміщення дитини містом", — пояснили в Департаменті освіти КМДА.

Нагадаємо, що в українських школах очікуються масштабні зміни. В уряді анонсували новинки для школярів, які повинні захистити їх на дорозі.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Любомира Манзій, директор департаменту освіти і науки Львівської області, інформує про готовність шкіл зустріти першокласників згідно умов, передбачених Новою українською школою.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Україні заборонили залишати учнів, які відстають у навчанні, на другий рік без згоди батьків або законних представників дитини.