Прекрасна новина!

Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

В Києві зафіксовано наймасштабніший спалах кору за всі роки незалежності.

Про це повідомляє "ВВС Україна".

Директорка Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург розповіла, що за перші шість місяців 2019 року в Києві на кір захворіли вже понад п'ять тисяч людей, при цьому майже три тисячі з них - дорослі. Це майже утричі більше ніж за такий же період роком раніше. При цьому в результаті хвороби двоє киян померли, обидва не були щеплені від кору.


"Просто кілька цифр, які вражають. У 2015 році в Києві на кір хворіло 5 осіб. У 2016 - 3. У 2017 - 87. У 2018 - 3045. А за пів року 2019 - понад 5000", - каже Валентина Гінзбург.

Гінзбург відмічає, що батьки, які відмовляються щеплювати дитину нехтують імунопрофілактикою та наражають їх на небезпеку.


Минулий рік став рекордним за кількістю захворювань на кір в Україні. По всій країні зафіксували понад 55 тисяч випадків нових захворювань - найбільше за роки незалежності. Але за шість місяців 2019 року ця цифра вже перевищена, на кір в Україні захворіла вже 56 861 людина — 26 748 дорослих і 30 113 дітей. 18 людей померли від ускладнень.

За даними ЮНІСЕФ, Україна є світовим лідером за захворюваністю на кір.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я України заявили про масштабний спалах кору з початку навчального року.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", на Дніпропетровщині оголосили про небезпечну епідемію.

Також портал "Знай.uа" писав, що у селі Кубей Болградського району Одеської області спостерігається спалах небезпечної хвороби.