У Києві між Поштовою площею і мостом Патона побудують новий веломаршрут.

Про це повідомляють у прес-службі КМДА.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як з'ясувалося, довжина веломаршруту буде майже п'ять кілометрів. Веломагістраль з'явиться уздовж Набережного шосе.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Будівництво проведуть за дорученням мера Києва Віталія Кличка.

Генеральний директор КК "Київавтодор" Олександр Густелев зазначив, що крім самої велодоріжки, яку виконають з асфальтобетону, там з'являться велопарковки, навігація, LED-освітлення. Світлодіодні покажчики напрямку руху будуть виконані за технологією LED-камені.

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Розмітку на велодоріжці нанесуть двокомпонентним холодним пластиком. Уздовж веломаршруту будуть встановлені майданчики для відпочинку з тінню. Також облаштують пішохідну прогулянкову зону, яку відокремлять від велочасти.

Якщо транспорт пошкодиться — велосипедист зможе його самостійно полагодити, оскільки на велодоріжці облаштують укомплектовану "вуличну майстерню" (станцію ремонту).

Згідно з календарним планом укладеного договору, робочий проект у повному обсязі повинні виконати в квітні 2020 року.

Нагадаємо, що велосипедистів у Києві досить багато, і з кожним роком їх кількість зростає. Згодом у місті з'являється все більше і більше доріжок для них.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", дизайнер Костянтин Череповський створив карту громадського транспорту Києва, на якій позначені всі автобусні, тролейбусні і трамвайні маршрути, а також лінії метро і міська електричка.

Також портал "Знай.uа" писав, що у столичному парку Дружби народів проклали сімейний веломаршрут і провели масштабні роботи з благоустрою.