Однією з скандальних тем останнього півріччя у Києві став систематичне зривання пленарного засідання депутатів Київради, що розпочалося з травня за особистим підписом мера Києва Віталія Кличка. Воно триває й досі – тож ціла низка проблем залишається невирішеною. Та, мешканці одного із районів міста позбулися на цей тривалий строк і підтримки ще одного органу – членів громадської ради, які теж продовжують утримувати позицію "ігнорування" місцевого населення вже понад 4 місяці. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Шалена кількість звернень: купа питань "провисає" з весни

Починаючи з кінця травня, без "важеля тиску" можливості впливу на вирішення важливих питань залишилися жителі Святошинського району столиці.

"Керівництво громадської ради району саботує свою роботу. Відповідно до п. 22 постанови Кабміну № 996 засідання має проводитися не рідше, ніж раз на квартал – нас збирали 1 раз на 3 місяці, а зараз взагалі перестали це робити. Останнє було проведено ще 23 травня, тож весь цей час в районі простоювало безліч питань, які ми могли б допомогти вирішити: від незавершеної реконструкції парків і скверів до занедбаних структур ЖКХ", – зазначає голова ГО "Об'єднана молодь майбутнього", голова тимчасової комісії з питань позашкільної освіти та безкоштовних спортивних секцій громадської ради при Святошинській райадміністрації Тарас Рибаченко.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Скликати засідання може, як голова громадської ради, так і відповідна ініціатива третини її членів. Але за цей час жодних дій у цьому напрямку зроблено так і не було.

"Із таким підходом до вирішення проблем наша рада більше нагадує фікцію, а не дієвий орган. Якщо нічого не зміниться, цей склад краще буде розпустити, обравши людей, які по-справжньому бажатимуть змін у районі. Зараз у багатьох місцевих мешканців є безліч питань щодо виконання владних повноважень більшості членів громадської ради, що складається з 35 осіб – люди масово звертаються до мене із проханням допомогти, оскільки я є одним з небагатьох її членів, які щоразу підіймають важливі проблеми. За активну позицію мене вже неодноразово намагалися дискредитувати та підробити протоколи напроти мого ім'я з результатів голосування", – повідомляє Знай.ua Тарас Рибаченко.

Наприкінці минулого тижня голова ГО "Об'єднана молодь майбутнього" вкотре звернувся до голови громадської ради та керівництва району. Втім, поки відповіді так і не надійшло.

Мільйони виділені, а парки зі статусом "Вічна реконструкція"

Одним із гучних питань стала масова незавершена реконструкція місцевих місць відпочинку. Одним з яскравих прикладів став парк "Юність", на відновлення якого було виділено понад 47 млн грн. Незважаючи на те, що усі вони вже були освоєні, людям й досі доводиться ходити по незаасфальтованих доріжках серед куп будівельних матеріалів.

Ще одним у переліку став однин із улюблених парків жителів Борщагівки – ім. Генерала Потапова, "недореконструкція" якого привернула увагу багатьох місцевих мешканців. Три роки, впродовж яких і мали б втілитися в життя кроки з поліпшення благоустрою, перетворилися на суцільну боротьбу громади проти органів районної влади.

"У 2015 році за моєї ініціативи та підтримки місцевої громади, я звернувся до мера Києва з проханням запустити проект реконструкції парку. Наш проект було затверджено і потроху почав втілюватися у життя. Відповідні роботи розбили на 3 роки. В результаті нам заасфальтували лише дві третини парку, посадили декілька дерев, поставили лавочки – і це добре. Але у 2019 році каденція завершилася і проблеми стали очевидними: асфальт не доклали, доріжки не добудовані і решту робіт також не доробили", – зазначає член громадської ради при Святошинській районній адміністрації Тарас Рибаченко.

Схожа ситуація і з парком "Совки" – там теж так і не вдалося дочекатися облаштування.

Діряві труби та ганебні дитячі майданчики

Надважливою ж проблемою для жителів Святошинського району залишається купа невирішених проблем комунальної сфери.

"Сотні сімей вимушені місяцями сидіти без гарячої води – у чималої кількості ділянок інженерні комунікації перебувають у неймовірно жахливому стані. Прориви вже фактично стали "нормою" для наших дворів. А, окрім цього, є не менш важливе питання – це вкрай необхідне облаштування майданчиків на території дитячих садочків: більшість з них вже настільки застаріла, що батьки вже з острахом відправляють туди дітей", – відзначає голова ГО "Об'єднана молодь майбутнього" Тарас Рибаченко.

Прохання допомогти з тих чи інших питань ЖКХ жителі розміщують і у соцмережах.

Ми й надалі слідкуватимемо за розвитком подій, тож про подальші дії читайте на порталі Знай.ua.