Стало відомо, що прикордонники в пункті пропуску в аеропорту "Бориспіль" виявили у валізі чоловіка, який вилітав з України до Еміратів, двох птахів, які внесені до Червоної книги. Він мав намір нелегально перевезти пернатих за кордон. Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Птахи в багажі

"Пернатих чоловік зв'язав, надів на голови клобуки — шапочки, закривають очі, і сховав їх у свій чемодан", — йдеться у повідомленні.

Копи вилучили двох хижаків із загону соколоподібних. За попередніми даними прикордонників, птахи занесені до Червоної книги.

Птахи в багажі

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Чоловік прямував у Дубай. При собі він не мав належних дозвільних документів та митного оформлення.

На даний момент прикордонники встановлюють всі обставини справи та коло причетних до протиправної діяльності.

Птахи в багажі

Нагадаємо, що у Києві, в міжнародному аеропорту "Бориспіль" стався випадок, який здивував навіть бувалих митників. Одному з пасажирів майже вдалося зробити дуже дивну перевезення контрабанди.

Як повідомляв портал Знай.ua, винахідливі українці йдуть на великі ризики, нелегально провозя через кордон продукти і товари, які потребують обов'язкового декларування.

Також портал Знай.ua писав, що іноземний бізнесмен намагався ввезти на територію України японські артефакти на суму $300 тисяч. У своїй митній декларації іноземець вказав недостовірні дані про перевезення.