У Києві продавщиця одного з кафе стала жертвою спритного шахрая. Дії чоловіка потрапили на записи камер відеоспостереження, які опублікували в пабліку "Київ оперативний" в соціальній мережі Facebook.

Як повідомляється, неприємний інцидент стався в закладі громадського харчування, розташованому на Новій Дарниці. Чоловік, розраховуючись за товар, простягає продавщиці купюру в 200 гривень, після чого відволікає її увагу і просить здачу з нібито переданої їй суми.

При цьому шахрай веде себе досить впевнено і нахабно, навіть не намагаючись приховати обличчя від відеокамери.

"У столичній кав'ярні камера відеоспостереження зафіксувала, як шахрай збагатився на 200 гривень в одному з кафе на Новій Дарниці. В поліцію повідомили. Приклад дуже наочний і, думаю, навчить обережності інших. Просто віртуоз!", - пише автор посту.

«Тому я завжди промовляю вголос, наприклад, ціна 150 грн. Покупець дає 500. Я беру в руки купюру, кладу перед ним (не ховаю її собі) і промовляю вголос: "Ваші 500, ваша здача 350". Тільки після цього беру ту купюру в руки і ховаю в касу. Багато разів було, що покупці/шахраї стверджують: «Я вам дав 500, давайте здачу»», - пише в коментарях одна з користувачок.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

«Коли вже касири зрозуміють, що повинно бути дві робочі поверхні, це каса де зберігаються гроші магазину і поверхня для роботи з клієнтами!!! І великі гроші треба тримати окремо і відправляти їх туди після розрахунку з клієнтами», - пише інший коментатор.

«Це схема така, людина витягує купюру, продавець бачить її в мозку відкладається, як ніби вона її забрала, і віддає здачу, а шахрай тихенько її прибирає і отримує решту», - пояснюють кияни.

Нагадаємо, що у столиці на проспекті Бажана сталася ДТП, яке могло закінчитися потужним вибухом.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні шахраї, які "працюють" з нерухомістю, вийшли на абсолютно новий рівень.

Також портал Знай.uа писав, що у Дніпрі чоловік, якого патрульні затримали за керування напідпитку, пропонував патрульним нестандартний хабар.