Київ у суботу, 1 лютого, застрягне в похмурій і сирій погоді. Разом з тим, дощу або снігу у цей день не передбачається, обіцяють на сайті Sinoptik.

За інформацією синоптиків, температура повітря у цей день в столиці дійде до 3-5 градусів тепла, вночі застигне на тому ж показнику.

Найтеплішим цей день в столиці був у 2002 році, тоді повітря прогрілося до 7,6 градусів тепла. А нестерпно холодним – в 1956 році, тоді похолодало до 29 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 1 лютого, Укргідрометцентр

В цей день православні християни вшановують преподобного Макарія Великого. По цьому дню помічали погоду на початок весни – якщо на Макара ясно, тепло і сонячно, то й весна очікується рання: «У лютому крапель – у ранню весну повір».

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

А якщо вночі видно зоряне небо, то сподіватися на те, що зима піде вчасно, не варто – справжньої весни доведеться ще почекати. Сильна заметіль на Макара обіцяла ще довгий період снігопадів і морозів.

У народі цей день називали «Громником», тому що вважалося, що тільки на Макара можлива зимова гроза. Однак таке погодне явище взимку обіцяє похолодання і пізню весну.

Як повідомляв Знай.uа українцям слід бути дуже обережними, так як смертельний коронавірус з Китаю вже дуже близько. Перших хворих знайшли поруч з нами, в Росії. ВООЗ б'є на сполох.

Також Знай.uа писав, що цього місяця будемо відзначати Масляну і в Києві проведуть веселі гуляння. Розважатимуть популярні українські зірки. Таке краще не пропускати.

Нагадаємо, в Україні збираються організувати запровадження накопичувальної пенсійної системи. Якщо хочете вижити в старості, потрібно збирати додаткові гроші вже зараз.