У Києві накрили банду шахраїв, які незаконно заволоділи 27 об’єктами нерухомості у столиці

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Київська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно чотирьох учасників організованої злочинної групи, які підозрюються у шахрайському заволодінні 27 об'єктами нерухомості державної та комунальної власності. Сума збитку становить понад 170 млн гривень.

Відомо, що до складу злочинної групи входили колишній в.о. директора СВКП "Київводфонд", ексначальник юридичного відділу вказаного підприємства та інші особи.

Ілюстративне фото


Слідство з'ясувало, що в період з 2015 по 2017 років учасники злочинного угрупування залучивши підставних осіб мешканців тимчасово окупованих територій Луганської області, розробили схему шахрайського заволодіння нерухомістю, що належить державі та територіальній громаді Києва. При цьому вони використовували підроблені документи, бланки та печатки.

"Серед незаконно привласненого майна адміністративна будівля Державної податкової інспекції на вул. Січових Стрільців площею 1386 кв. м, будівля гуртожитку по вул. Коперника площею 2086 кв. м, 20 приміщень громадських вбиральнь СВКП "Київводфонд", будівля колишнього дитячого санаторію "Перемога", - повідомляє київська прокуратура.

Варто відзначити, що частина майна на суму 100 млн гривень вже повернуті державі. Наразі вживаються заходи щодо повернення іншого майна. За скоєний злочин учасникам злочинного угрупування загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що колишній народний депутат України Тетяна Чорновіл вчинила проникнення на територію Державного бюро розслідувань.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", слідчі Державного бюро розслідувань затримали чиновника Секретаріату Кабміну за вимагання мільйонної хабара.

Також "Знай.ua" писав, що Софія Федина публічно звернулася до президента Володимира Зеленського через оголошеної їй підозри від ГБР.