В Україні кількість хворих коронавірусом невблаганно росте кожен день, але готовність лікарень залишає бажати кращого. Станом на вечір 2 квітня в Україні лабораторно підтверджено 897 випадків захворювання COVID-19.

Найбільше інфікованих знаходяться саме в Києві, це 160 осіб. Незважаючи на те, що український уряд заявляє, що держава готова до боротьби з епідемією, волонтери перевірили Київську міську клінічну лікарню №17, і поставили під сумнів це твердження.

Радник мера Києва Максим Бахматов зазначив, що Україна готова до коронавирусу тільки на папері, і то це вже в минулому. Також він зазначив, що урядом було заявлено певну кількість апаратів ШВЛ, але ніхто не перевіряв чи всі вони знаходяться в робочому стані.

Бахматов стверджує, що в київській лікарні є 24 апарату ШВЛ, але 8 з них не працюють. При цьому з 16 робочих апаратів 10 не відповідають вимогам та не мають режимів для лікування пацієнтів з гострим респіраторним дистрес синдромом, яким може ускладнюватися COVID-19. Залишається 6 апаратів, і 4 з них потрібні для інших екстрених випадків, і вони не можуть бути залучені для лікування коронавірусу.

"І ось ми вже бачимо, як 24 апарата ШВЛ перетворилися на 2. Апарат ШВЛ, що пропонується купити, коштує 500 тисяч. Їх потрібно 10 штук. Вже 5 млн гривень", - написав чиновник.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

При цьому Бахматов стверджує, що проблема спостерігається і з СРАР апаратами (3 млн грн), моніторами (750 тисяч грн), аспіраторами (64 тис. грн), пульсоксиметрами (40 тисяч грн), насосами шприцевими (270 тисяч грн) та об'ємними (482 тисяч грн).

У лікарні також немає запасного джерело електропостачання. Якщо світло вимикається, то вся апаратура перестане працювати (455 тисяч грн).

За підрахунками Бахматова київській лікарні, для того щоб прийняти 62 пацієнта з коронавірусом необхідно 10,6 мільйонів гривень.

Скріншоти

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, школярі переходять на онлайн-навчання – які уроки покажуть телеканали, розклад.

Як повідомляв портал Знай.uа українцям на карантині підготували ряд змін – податкові канікули та відстрочка по платежах.

Також портал Знай.uа писав, чого не варто робити на вулиці і серед людей, щоб зупинити пандемію коронавірус.