На засіданні Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування було одностайно підтримано законопроєкт "Про місто Київ - столицю України" до другого читання.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці нардеп "Слуги народу" Олександр Качура.

"Буду вимагати проведення позачергового засідання для прийняття закону в цілому!" - написав він.

Нагадаємо, що згідно з проектом, планується суттєве скорочення кількості депутатів у Київській міській раді (до 25 осіб, які мають працювати на постійній основі) та перерозподіл повноважень між мером та головою міської адміністрації: місто очолює міський голова, який отримає всі виконавчі повноваження та фактично буде головним розпорядником київського бюджету, а також одноосібно формуватиме міську адміністрацію. При цьому, мер та його адміністрація стають підзвітними лише громаді та міській раді, а не Адміністрації Президента. В свою чергу, Голова Київської міської адміністрації буде представляти державу в регіоні, а не у місті та слідкувати за законністю рішень органу місцевого самоврядування. Важливо, що Голову КМДА пропонується наділити правом оскаржувати рішення Київради у суді. «Він не буде мати жодного стосунку до місцевого бюджету, а буде мати змогу працювати виключно з бюджетом державним, який буде приходити до Києва як до регіону. Наприклад: на університетську освіту, на медицину третього рівня. Тобто це те, що роблять сьогодні голови обласних державних адміністрацій», – пояснює соавторка проекту віце-спікер ВР Оксана Сироїд.
Раніше Знай.ua писав, що стало відомо про те, що ще один депутат від політичної сили «Слуга народу» планує висунути свою кандидатуру на пост мера міста.

Як повідомляв Знай.uа, Раду оточили розлючені кияни, на беззахисних людей налетіли копи - в хід пішли кулаки і сміття.

Знай.uа писав, "слуги народу" з Закарпаття сказали "так" гральному бізнесу крути рулетку.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще