У Київській області тривають пошуки рисі (каракала), яка втекла вчора, 4 серпня, вранці з розплідника в селі Чубинське.

Про те, що пошуки тварини тривають, кореспонденту УНН розповіли у розпліднику.

"Ми шукали і в сусідніх будинках, і на ділянках. У ДСНС сказали, що цим не займаються, у поліцію зверталися - подзвонили на гарячу лінію, спілкувалися з Бориспільським райвідділом, - вони дали номер телефону мобільних анекдотів. Ми більше не стали дзвонити", - повідомили у розпліднику.

Нагадаємо, що в Івано-Франківській області активізувалися плазуни. Через надто теплу зиму змій цього року в регіоні значно більше, ніж зазвичай. Про це розповіли в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Зокрема, у п'ятницю, 31 липня, до дитячого реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні привезли шестирічного хлопчика, мешканця села Пробійна Верховинського району. Дитину отруйна змія вкусила за ступню лівої ноги.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Крім того, в суботу, 1 серпня, близько 20:00 в центрі Івано-Франківська, на вулиці Шевченка, люди помітили в одному з приватних дворів змію – плазун сидів на гілках дерева.

Тварину зняли з чотириметрової висоти та передали серпентологу ГС "Української екологічної природозахисної спілки "Орден саламандри". Спеціалісти з’ясували, що змія належить до неотруйного виду – це звичайний полоз, який не становить небезпеки для людей.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що У Києві вулицями ганяє лось та сновигає лелека

Також портал «Знай.uа» писав, що Вірний кіт повернувся до господарів, які його підло зрадили: "Сидів на порозі і плакав, як людина"

Також портал «Знай.uа» писав, що У Львові благають врятувати голодних лелек, немає сил розправити крила