У зв'язку з рішенням про оптимізацію пенітенціарних установ, прийнятим в держави, будівлі багатьох в'язниць виявилися виставленими на продаж. Зокрема, придбати тепер можна багато подібних закладів, які ще недавно перебували в розпорядженні Міністерства юстиції. Це стало можливим вже з 6 серпня, додали у відомстві.

Першим на продаж виставили приміщення, в якому донедавна розміщувався Ірпінський виправний центр №132. Ув'язнених, які утримувалися в даній в'язниці, розосередили по інших колоніях, а всю належну до неї нерухомість виставили на торги.

У Мін'юсті впевнені, що такі заходи дозволять максимально оптимізувати роботу пенітенціарних установ, скоротити витрати на їх утримання і поліпшити в подібних закладах умови для ув'язнених.

У рекламному ролику, знятому Міністерством, сказано, що в'язниця знаходиться в 5 хвилинах ходьби від парку і в 10 хвилинах їзди від столичної станції метро "Академмістечко". Також неподалік знаходиться залізнична станція "Біличі".

Поки немає інформації про те, яка в'язниця виявиться на торгах наступною. Не відомо також, чи знайшлися вже потенційні покупці на будівлю в Ірпені.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Нагадаємо, замість Лук'янівського СІЗО-готель: міністр Малюська почав великий розпродаж українських в'язниць.

Як повідомляв портал Знай.uа, c Міністр Малюська пояснив, чи має право підліток змінити по батькові - "нічого спільного з дитиною".

Також Знай.uа писав, що "Завершення випадкових гастролей на позиції міністра", - Малюська розлютив українців яскравим шопінгом.