У середу, 14 жовтня, в Україні відзначають державне свято - День українського козацтва та День захисника України. Це офіційний вихідний, на який у Києві проходитимуть одразу кілька заходів.

День захисника України в Музеї історії

14 жовтня Музей історії підготував особливу програму: фініш велопробігу, екскурсія про сучасну російсько-українську війну та в'язнів Кремля, екскурсія про драму України під час Другої світової війни та презентація видання "Народний герой України".

День захисника в Протасовому Яру

На перетині вулиць Божкова Яру та Нечуя-Левицького місцева громада влаштовує святкування. Тут відкриють пам'ятний знак загиблим захисникам України та новий флагшток.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Свято хризантем на Співочому полі

На "Співочому полі" 14 жовтня поєднують квіти та солодощі. Відвідувачів чекає ціла Фабрика солодощів, Долина льодяників, зефірна фортеця, пряниковий будинок, містечко пекарів і багато іншого. Гостей святкової виставки просять надягати маски, користуватися антисептиком і дотримуватися соціальної дистанції.

Незабутня екскурсія по Києву

Крім Дня захисника, в Україні сьогодні відзначають Покрову, в цей день наші предки ворожили на майбутнє весілля і сімейне життя. На екскурсії по українській столиці можна буде дізнатися, як відзначати це свято, що робити, щоб шлюб виявився щасливим, де загадати бажання і як знайти храм з чудотворними іконами. Крім того, на екскурсії розкажуть, як Покрова пов'язана з магією і чому ритуали в цей день - не гріх.

Нагадаємо, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифри

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кабмін скоротив субсидування громадян майже на 40%: в уряді пообіцяли прискіпливу перевірку

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"