У Києві взяли кредит для закупівлі нових вагонів для "Київського метрополітену". Про це повідомили на порталі Київської міської ради.

Повідомляється, що "Ківеський метрополітен" взяв кредит у Європейського банку на 50 мільйонів євро для закупівлі нових вагонів.

"Ми раді, що співпраця з таким надійним партнером Києва як Європейський банк реконструкції та розвитку триває. І сьогодні ми виходимо на новий етап такої співпраці. Йдеться про оновлення рухомого складу "Київського метрополітену". За рахунок кредиту ЄБРР у розмірі 50 млн євро ми зможемо закупити 50 нових вагонів. Це, фактично, 10 поїздів столичної підземки. Сьогодні ми підписуємо кредитний договір між ЄБРР і" Київським метрополітеном " і договір гарантії між Київською міською радою та ЄБРР. І сподіваюся, що до кінця цього року ми укладемо контракт на придбання нових вагонів для столичного метро. За умовами кредитування місто отримає від ЄБРР розстрочку платежу на 12 років" - сказав мер Києва Віталій Кличко.

У Києві взяли кредит на метро: kyivcity.gov.ua
у Києві взяли кредит на метро: kyivcity.gov.ua

Кличко підкреслив, що в даний момент в київському метро працюють близько 800 вагонів і 100 з них в критичному стані. Також він додав, що нові вагони курсуватимуть на нових гілках метро "Мостицька" і "Проспект Правди", які зараз в процесі будівництва.

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Крім того, згідно з інформацією журналістів, 25 з 50 нових вагонів будуть прохідними, що дозволить киянам пересуватися між ними під час руху поїзда.

Нагадаємо, що Садовий засумнівався у своїх людях

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кернеса остаточно прибрали з Харкова

Також, "Знай.uа" писав, що Марцінків заборонив франківчанам кататися в транспорті: червона зона