Електросамокати стрімко увірвалися у життя українців. Одні вважають, що електросамокати — це сучасно та екологічно, інші вважають, що це небезпечно для життя людини.

Чи готові організації, які віддають самокати в оренду, нести відповідальність за життя та здоров’я людей, про це розповіли у програмі "Джедаї".

Фото: Джедаї"

Зараз багато українців почали користуватися електросамокатами, адже це спосіб швидко та легко дістатися до будь-якої точки. Проте, це такий же самий вид транспорту, як велосипед, мотоцикл або автомобіль. Тому, під час користування цим транспортом не варто забувати про безпеку.

Киянка Аліса одного разу взяла у прокаті електросамокат аби поїхати на роботу. Проте, з’їжджаючи з пагорба зрозуміла, що її самокат почав набирати швидкість. Вирішила загальмувати, однак, зробити цього не змогла.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Фото: Джедаї"

"Почала кричати людям, що в мене не працюють гальма, але зрозуміла, що вони нічого не можуть зробити, бо я несуся з величезною швидкістю. Розуміла, що зараз потраплю на проїжджу частину, де активний рух транспорту. На жаль, мені довелося зістрибнути з самоката", - розповіла вона.

Після цього дівчина полетіла прямо на асфальт. У компанії, де Аліса орендувала самокат сказали, що постараються заблокувати його, а також запропонували їй два купони по 100 гривень. Згодом, коли історія набула розголосу в соцмережах, компанія таки згадала про страхові виплати.

"Вони страхують власне самокати. Випадки, які стаються з самокатами за участі третіх осіб, як сказано на сайті, — до 150 тисяч гривень", - каже вона.

У результаті дівчині компенсували лише витрати на ліки, при тому, що тепер у неї примусова відпустка щонайменше на місяць. Юристи у таких випадках радять вимагати моральну компенсацію за цей час.

"Якщо, як у цьому випадку, відмовили гальма, чи відвалилося колесо, унаслідок чого людина зазнала тілесних ушкоджень, викликається поліція, цей факт фіксується, потім повинна пройти експертиза технічного стану самокату. Після цього потерпіла особа має право на компенсацію", — зазначив автоюрист Михайло Олексієнко.

Нагадаємо, раніше у Києві електросамокати прирівняють до велосипедів

Як повідомляє портал "Знай" у Львові пенсіонерка "нападала" на самокати: кричали, що не можна, але вона не зупинилася

Також "Знай" писав, що як уберегти велосипед від крадіжки: поради від патрульної поліції України