У Києві прогнозують підвищення тарифів на опалення та гарячу воду. Про це розповіли в сюжеті «Факти ICTV».

Як очікується, тарифи на комунальні послуги, зокрема, на опалення і гарячу воду, піднімуть з 1 жовтня 2021 року в середньому на 30-40%.

У Київській міській державній адміністрації це пояснюють тим, що комунальне підприємство «Київтеплоенерго» працює за цінами, встановленими ще в 2019 році. Однак за минулий період вартість газу та електроенергії для населення значно зросла.

Скрін, відео YouTube тарифи

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, підприємства, які займаються теплопостачанням, не мають обігових коштів, і є "планово збитковими". Передоплату за газ, який різко дорожчає, вони внести не можуть.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Отже, якщо подорожчання все-таки відбудеться, кияни будуть платити вже з 1 жовтня:

  • За теплопостачання-2151,77-2433,90 гривень за одну гігакалорію залежно від типу будинку;
  • За гаряче водопостачання-109,55-122,17 гривень на метр кубічний;
  • За опалення в будинках, не обладнаних лічильником-близько 53,2 гривень на метр квадратний.

"Відповідно, і борги зростуть", "Ну, значить, боргів буде вже не 75 млрд, а всі 100 до наступного року», «Батареї ледве теплі, а рахунок взимку приходив 1.6 тисяч, в квартирі холод», - скаржаться в коментарях кияни.

"Ось давайте порахуємо разом. У мене пенсія 2560 гривень, квартира 56 кв.м. помножте на 53 грн за кв. м. яка сума???? А ще вода, світло... А за що є, я вже не кажу про ліки. Питання до влади, чому ви, не шановні чиновники, перерахували всі ціни на продукти і тарифи за курсом зростання долара, а ось пенсії забули перерахувати. Як жити, підкажіть?",- дивуються українці.

Нагадавши, телефонні шахраї обібрали довірливих пенсіонерів на сотні тисяч гривень: популярна схема досі працює. Правоохоронці затримали організовану злочинну групу.

Як повідомляв портал Знай, шахрай спритно обвів касирку навколо пальця: як не попастися на новий прийом. Зловмисник намагався обдурити касирку в магазині.

Також Знай писав, що молода львів'янка повторила трагічну долю Ганни Кареніної. Жінка загинула на місці НП.