3 січня 1888 року американець Марвін Стоун зареєстрував винахід соломинки для пиття коктейлів.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

"Спочатку вона була паперовою і робилася вручну. В 1906 році винайшли машину для автоматичного виготовлення соломинок. Пізніше їх почали виготовляти з поліпропілену. Одноразова пластикова соломинка - приклад звичної речі, яка насправді не потрібна людині. При цьому шкодить довкіллю", - сказав Костянтин Яловий.

Ось кілька фактів про соломинки:

За словами Ялового, сьогодні шкоду пластикових соломинок зрозуміли в усьому світі. Багато країн обмежують використання одноразових соломинок або планують це зробити. Китай на початку 2021 заборонив використання пластикових соломинок у всіх закладах громадського харчування. В Англії у жовтні 2020 року заборонили поширення пластикових соломинок, пластикових паличок для розмішування напоїв і ватних паличок на пластиковій основі. В ЄС минулого року набрала чинності заборона продажу багатьох видів одноразової пластикової продукції.

"Щоб зменшити кількість пластикових відходів, відмовляйтеся від соломинки, коли купуєте напої, або ж користуйтеся багаторазовими металічними та бамбуковими соломинками", - порадив Костянтин Яловий.