Розвиток метрополітену - один зі способів боротися з кліматичними змінами.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

"Вже сьогодні великі європейські міста вкладають мільярди доларів у екологічний транспорт, піклуючись про майбутнє. За підрахунками аналітиків якщо інвестувати в залізничний транспорт всіх видів разом з метро понад $100 трлн до 2060 року, це суттєво обмежить зростання температури на планеті. Для порівняння сьогодні в залізницю інвестують понад $2 трлн, зокрема на метрополітен припадає близько третини від цієї суми — $789 млрд", - сказав Костянтин Яловий.

З нагоди Всесвітнього дня метро, Костянтин Яловий навів кілька цікавих фактів про цей вид транспорту в Україні та за кордоном.

✔10 січня 1863 року в Лондоні було відкрито першу лінію метрополітену.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Показати ще

✔Перша лінія лондонської підземки складалася з семи станцій. Тоді у вагонах було газове освітлення. У перші ж дні нового виду транспорту, влада Лондона прийняла рішення про продовження лінії ще на тридцять кілометрів.

✔Метро працює виключно на електричній тязі, що є екологічним у порівнянні з іншими видами громадського транспорту.

✔Метрополітен повністю відокремлений від залізничного, вулично-дорожнього або пішохідного рухів, що робить його зазвичай найшвидшим видом транспорту.

✔В Україні метро існує у чотирьох містах - Києві, Харкові, Дніпрі та Кривому Розі. Найменшим з усіх є Дніпровський метрополітен - він складається лише з 1 лінії та налічує усього 6 станцій.

✔6 листопада 1960 року провели відкриття першої лінії київського метро. Це був відрізок шляху від станції Дніпро до Вокзальної довжиною 5,2 кілометра.

"Сьогодні Київський метрополітен складається з 52 станцій та трьох ліній довжиною майже 70 кілометрів. Кожного дня з шостої години ранку до опівночі метрополітен української столиці перевозить понад мільйон пасажирів", - додав Костянтин Яловий.