І це лише офіційно, не враховуючи незаконних вирубок, про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

"Якщо порівнювати з іншими країнами, півмільйона – це досить небагато. Так у Великобританії знищується близько 8 мільйонів дерев. У США у різдвяний сезон продається від 35 до 40 мільйонів дерев. Європейські країни загалом використовують 50 мільйонів ялинок. Австралія – близько 5-6 мільйонів", - сказав Яловий.

За його словами, загалом у світі для різдвяних та новорічних свят вирубують майже 120 мільйонів дерев.

"Зазвичай у хід йдуть ялинки, сосни та інші хвойні. Щоб виростити одне доросле дерево, потрібно від семи років. Більшість країн спеціально вирощують дерева для новорічних вирубок. Так за даними українського Держлісагентства, найбільшу кількість дерев зрубують зі спеціальних плантацій. Решту - під час проведення рубок з догляду за молодняком, при розчищенні смуг під лініями електропередач, залізниць та автомобільних доріг, трубопроводів, а також при прочистці протипожежних просік", - зазначив Костянтин Яловий.

Популярні новини зараз

Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Показати ще

Як розповів політик, за підрахунками вчених, вуглецевий слід від однієї 2-метрової зрубаної ялинки складає 16 кілограмів CO2. Таким чином вуглецевий слід від щорічної вирубки новорічних дерев загалом становить понад 3 мільярди кілограмів вуглекислого газу.

"Думаю, традицію з ялинкою вже давно час змінити. Кожного року з нагоди Нового року чи Різдва варто садити дерево, а не зрубувати його", - підсумував Костянтин Яловий.