У Київській Раді під час війни, яка триває вже більше двох місяців, вирішили всерйоз зайнятися продовженням декомунізації і, ймовірно, початком дерусифікації столиці.

Справа в тому, що у зв'язку з повномасштабним військовим вторгненням російської федерації це питання стало невід'ємною частиною боротьби за тотальний розрив будь-яких взаємин з Росією.

захисні спорудження навколо пам'ятнику Засновникам Києва

Після перейменування деяких станцій метро, чого ще не сталося, активно міркуючи на тему того, якими іменуваннями їх можна було б замінити, народні депутати беруться за знищення деяких пам'ятників. Цього може не статися, проте до списку вже увійшли 60 з пам'ятників-уродженцю Києва Михайлу Булгакову, російському поету Олександру Пушкіну, генералу Ватутіну, а також героям кінофільмів Володимиру Шарапову і Глібу Жиглову, якого тоді зіграв Висоцький.

Депутати від "Слуги народу" і "Голосу" Ксенія Семенова і Аліна Михайлова заявили, що це одна з їхніх головних цілей - дерусифікація столиці.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

В Україні готується революція у житловій сфері

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

"Війна все змінила і прискорила втричі. Нарешті, є розуміння, що колоніальну спадщину треба знищити. Тому що це питання нашого звільнення. І це розуміння є не тільки у купки міських божевільних, а у держави, влади і суспільства в цілому", - заявляє Аліна Михайлова.

Аліна Михайлова, нардеп, скріншот: Facebook

Нагадаємо, окупант у листуванні з другом визнав поразку Росії: "Тут хоч би вижити"

Як повідомляв "Знай.ua", українцям розповіли, якими будуть ціни на овочі вже в травні: до дефіциту чого варто бути готовими

Знай.ua писав, два снаряди могли поставити під загрозу безпеку світу: російські окупанти знову запустили ракети над атомними електростанціями