Підживлення корисними речовинами зможе прискорити дозрівання томатів, щоб поласувати ними якнайшвидше. Завдяки правильним добривам помідори зможуть швидше наливатися і червоніти.

Як розповідається на сайті "Земляк", правильне підживлення стане запорукою отримання хорошого врожаю.

Варіанти підживлення для швидшого дозрівання помідорів:

1. Використанні розчину золи. Для цього знадобляться 2 літрові банки деревної золи, які необхідно розвести 3 л окропу. Добре перемішати та залишити до повного охолодження, а потім додати ще води. У результаті загальний обсяг має становити 10 л. Тепер в розчин вилити 1 пляшечку йоду (30 мл) і всипати 1 пакетик борної кислоти (10 г). Настояти добриво протягом доби.

Вирощування помідорів, кадр з відео

Як підживляти помідори: для кореневої підгодівлі 1 л приготовленого розчину розводять в 10 л води і поливають по 1 л під кожен кущ. Йод і бор підвищує цукристість плодів, сприяють швидкому дозріванню і поліпшенню смакових якостей.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Фахівці зазначають, що використання цього добрива збільшує врожайність та термін зберігання плодів, його також застосовують як профілактику від фітофторозу. Кущі томатів отримують додаткове харчування і захист від хвороб. Добриво вносять у вологий ґрунт, щоб уникнути опіків кореневої системи помідорів.

2. Підживлення помідорів за допомогою йоду. Приготуйте розчин з 40 крапель йоду і 10 л теплої води. Йод робить позитивний вплив на дозрівання. Для того, щоб плоди червоніли швидше, проводять позакореневе підживлення, обприскуючи листя, стебла, особливо прикореневу частину, а також плоди.

Вирощування помідорів, фото: pixabay.com

Нагадаємо, отримання пенсійного посвідчення в умовах війни: у ПФУ повідомили про нові правила

Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонери отримають надбавку 20%: яким категоріям виплатять більше та як оформити

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл