Часник містить багато речовин, які корисні для здоров'я, проте важливо зберігати його правильно, аби отримати максимальну користь протягом тривалого часу.
Важливо не робити цих типових помилок і ваш часник буде свіжим та не зіпсується аж до наступного року. Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Оскільки часник використовують не тільки в кулінарії, адже він є потужним антиоксидантом, протимікробним і протизапальним засобом, то ж варто приділити належну увагу його зберіганню. Не буде зайвим запастися часником на зиму, щоб під рукою завжди був корисний і поживний продукт.
Часто після збирання часнику городники допускають непрощених помилок, через що головки не зберігаються і швидко пропадають.
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Найбільшою помилкою після викопування часнику вважається обрізка зеленої частини. Для часнику це дуже погано. Адже після викопування часнику перетікання живлення з наземної частини в цибулину не припиняється.
Однак, бувають випадки, коли варто позбутися верхівки. Зокрема, у випадку хвороби. Тому наземну частину видаляємо, якщо вона вражена пероноспорозом. При цьому стебло важливо зберегти максимально довгим.
Зібраний урожай зберігаємо у місці, куди не потрапляють сонячні промені, і даємо йому добре висохнути. У цей час на часнику утворюються поверхневі лусочки, які забезпечують його тривале зберігання. До нового сезону зберігаємо часник у прохолодному місці, у 2-3 шари, щоб верхівки повністю висохли й зробилися солом’яного кольору.
Нагадаємо, отримання пенсійного посвідчення в умовах війни: у ПФУ повідомили про нові правила
Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонери отримають надбавку 20%: яким категоріям виплатять більше та як оформити
Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл