Паливна криза, яка спостерігалася цієї весни, може знову повернуться. Причиною цього є повернення акцизу на паливо, яке має деякі нюанси. Про це заявив керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Андрій Забловський, пише agronews.ua.

Експерт вважає, що будь-які фіскальні рішення, особливо під час війни, мають бути ретельно опрацьовані. На його думку, якщо акциз на паливо не повертати, можна набагато ефективніше боротися з тіньовим ринком.

АЗС. Фото: скрін youtube

"Ми до війни втрачали мільярди на цьому ринку - а тим часом це ресурс, який може замінити підвищення акцизу на пальне", - зазначив Андрій Забловський.

Фахівець підкреслив, що зміни фіскальної політики на ринку палива можуть призвести до спотворення ринкової конкуренції і загнати бізнес у "тінь". Водночас він додав, що продовжують існувати проблеми логістичного характеру, які вже восени можуть призвести до дефіциту та нової паливної кризи.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube

"Постійні ініціативи податкової не допомагають бізнесу в роботі, більш того: це дуже часто грає на руку нелегальному ринку. І в результаті виграють від повернення акцизів лише "сірі" дистриб'ютори", - заявив експерт.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на дизель зробили ривок: які цінники виставили українські АЗС.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, у фінансовому комітеті ВР розповіли, що буде із цінами на бензин після повернення акцизу.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, заправити автомобіль стало дешевшим: на українських АЗС продовжують падати ціни на популярний вид палива.