Зважаючи на останні події в Україні, коли росія масовими ударами, знищила частину інфраструктури країни, у Міністерстві соціальної політики поділилися корисними рекомендаціями зі збереження заряду смартфона.

"Через ракетні обстріли порушене енергопостачання по всій країні. Держспецзв'язку публікує рекомендації щодо налаштування та використання смартфонів, які допоможуть максимально довго залишатись на звʼязку.", - йдеться у новому повідомленні відомства, розміщеному на їхній офіційній фейсбук-сторінці. Мінсоцполітики

Фото: facebook.com/MLSP.gov.ua

Рекомендації зі збереження заряду смартфона:

  • Заряджайте телефон за кожної можливості.
  • Тримайте зарядженими повербанки.
  • Увімкніть режим енергоощадження. Ярлик із цією функцією розташований на панелі швидких налаштувань, а також у налаштуваннях (Батарея, Живлення тощо).

Крім того, у Мінсоцполітики радять видалити не критичні для вас додатки, які активно використовують батарею, або додаткові акаунти в цих застосунках. Дізнатися рівень енергоспоживання додатків можна, перейшовши в Налаштування → Батарея → Використання батареї.

"Вимкніть автозавантаження, автооновлення та синхронізацію застосунків, особливо якщо у вас під'єднано кілька акаунтів (в режимі енергоощадження ця функція має працювати автоматично): Android → налаштування → акаунти та синхронізація, iOS → налаштування → App Store → Оновлення програм.", - пояснюють там. Мінсоцполітики

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

користувач з телефоном

Також варто обмежити кількість додатків у "несплячому" режимі, та залишити виключно ті, від яких залежить ваше життя: месенджер, дзвінки, застосунок "Повітряна тривога".

"Android → ліва сенсорна клавіша → змахніть непотрібні додатки, iOS → проведіть пальцем угору від нижнього краю екрана, доки не з’явиться Перемикач програм, або двічі натиснувши на кнопку "Початок" → змахніть угору екран попереднього перегляду програми, щоб закрити її. Вимкніть зайві комунікації: GPS, Bluetooth. Відмовтесь від перегляду відео та ігор на смартфоні.", - йдеться у повідомленні відомства. Мінсоцполітики

Що робити, якщо ситуація з живленням критична:

  • Увімкніть режим "екстрена економія енергії"
  • Переведіть смартфон у режим польоту, якщо є альтернативний звʼязок
  • Домовтесь із близькими про час виходу на зв'язок, домовляйтесь заздалегідь про час і місце зустрічей, якщо не вийде відновити зв’язок. Порадьте людям поруч зробити те саме.
  • Випишіть на папір всі важливі номери телефонів на випадок, якщо батарея сяде.

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, як виплачуватимуть пенсії у майбутньому: у ПФУ повідомили про зміни