Під час війни та на тлі зростання споживчої інфляції українці почали запасатися продуктами – заморожувати м'ясо, овочі та закуповуватися різними крупами. Дехто навіть навчився самостійно пекти хліб, тільки він швидко черствіє, як всі знають.
Однак є способи, як дати друге "життя" черствому хлібу і зробити його знову свіжим. З цією справою визвався допомогти британський шеф-кухар ресторану Parker's Tavern Трістан Уелч.
Ресторан шефа у Кембриджі спеціалізується на приготуванні їжі з низьким рівнем відходів. Він рекомендує по можливості не позбавлятися харчових відходів, а повертати їх до життя.
Нещодавно у своєму блозі Уелч розповісти, як повернути хлібу м'якість та свіжість. Потрібно зробити всього декілька дій:
З 29 листопада Київстар закриває старі тарифи: чого чекати абонентам
"Бісять ТЦК": військовий пояснив, чому воєнкоми перегинають палицю у мобілізації
Перевірки ТЦК на вулиці: чи законна вимога показати телефон
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
- Спочатку хліб варто змочити водою. Можна під краном. Важливо, щоб черствий хліб добре просочився водою.
- Після того, як хліб стане дуже вологим, потрібно помістити його у нагріту до 200 градусів духовку приблизно на 5 хв.
"Для великих буханців потрібно трохи більше часу в духовці. Після того як хліб трохи охолоне, його можна їсти і він вже не буде черствим", - запевняє Уелч.
Раніше ми писали про те, що невелика економія або повний блекаут: які пристрої тягнуть найбільше електроенергії в будинку
Як повідомляв Знай.ua, експерт розповів, як останній квартал року змінить ціни на продукти: позитивного мало
Також портал Знай.ua писав, що деяким категоріям українців змінять механізм нарахування пенсій: у Мінсоцполітики розкрили деталі