Передусім медики радять назавжди забути про каші швидкого приготування та вживати в їжу виключно каші із цільного зерна. Саме вони є найкориснішими для здоров'я.

Як пояснюють фахівці, каші швидкого приготування не мають жодної користі. Натомість найкорисніші крупи мають варитися хоча б хвилин 15-20-30, відзначають вони.

Лікарі наголошують, що крупа, яка вариться дві хвилини, і крупа, що вариться протягом 15-20 хвилин - це різні продукти за кількістю клітковини. Вони пояснюють, що каші, приготовані з цільної не подрібненої крупи, постачають організм клітковиною, що служить харчуванням для корисних кишкових мікроорганізмів.

Гречана каша з грибами, фото: кадр з відео

Медики пояснюють, що регулярне вживання клітковини ефективно покращує склад бактеріальної кишкової флори. Саме завдяки цьому підтримується хороша робота імунної системи, зміцнюється здоров'я загалом.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Ще однією перевагою круп є те, що, крім клітковини, вони містять білок та мікроелементи, важливі для життєдіяльності організму.

Повноцінними крупами можна назвати гречку, нешліфований рис, кіноа, пшоно. Вони містять не лише клітковину, а й мікроелементи, вітаміни групи В, достатню кількість білка.

Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено