Свинина стала дещо доступнішою для українців, оскільки середня ціна на продукцію в листопаді знизилася на 4,1%. Такими даними ділиться асоціація "Свинарі України" (АСУ) за результатами щомісячного моніторингу національних торгових мереж.

За словами фахівців, на початку листопада свинина в мережах роздрібної торгівлі коштувала 184 гривні за кілограм, а на початку грудня цінник знизився на 10 гривень. Найбільш відчутно подешевшав несезонний ошийок – з 215,1 до 197,1 гривні за один кілограм. У діапазоні від 12,5 до 15 гривень знизилася вартість корейки, стегна та лопатки.

Ціни на свинину, скріншот з відео

Вказується, що головною причиною здешевлення свинини є зниження закупівельних цін на живець свиней, вплив сезонних факторів, а також нові обставини воєнного часу. Зазначається, що незважаючи на всі складнощі, постачальники адаптувалися до нових умов, тому в майбутньому очікується стабілізація ситуації в роздрібній торгівлі.

Свинина на базарі. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

"Незважаючи на більш екстремальні умови роботи, більшість постачальників та покупців вже адаптувалися до них, тому надалі оператори очікують відносної стабілізації роздрібної торгівлі", - кажуть експерти АСУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети потішили грудневим оновленням цін на гриби, огірки та помідори: що і на скільки подешевшало.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.