Вчені багато вивчали вплив певних компонентів у капусті, та назвали вид капусти, який здатний ефективніше, ніж інші овочі, контролювати рівень цукру в крові.
Броколі корисно вживати в їжу через наявність у ній сульфорафану, який є антиоксидантом. Про це пишуть на порталі healthline.com.
На першому етапі дослідження група фахівців відібрала щурів, які мають підтверджений діагноз на цукровий діабет. Під час експерименту гризунам давався екстракт сульфорафану. В результаті виявилося, що антиоксидант знижував вироблення глюкози в клітинах печінки, завдяки чому знижувався рівень цукру в крові натще і глікозильованого гемоглобіну.
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Сульфорафан зменшував показники цукру на таку ж величину, як і метформін, лікарський засіб, який призначається при діабеті.
Для проведення другого етапу було запрошено 97 добровольців, хворих на цукровий діабет II типу. Експеримент тривав три місяці, протягом якого учасникам давали екстракт сульфорафану. Потім результати порівнювалися з результатами добровольців, яким призначали плацебо. Як і у випадку з щурами, у людей також було помічено суттєве зниження рівня цукру в крові натщесерце на фоні прийому екстракту.
Нагадаємо, ми писали, що які корисні продукти можуть зашкодити при переїданні: безпечні норми та обмеження.
Як повідомляв "Знай.ua" лайфхаки з економії комуналки, які насправді не працюють: збільшують рахунки у платіжках.
Також "Знай.ua" інформував, без кота й життя не те: як ефективно позбутися "пахучих" міток без магазинної хімії та відлякати.