Ціни на курячі яйця зробили рекордний стрибок - понад 70 гривень за десяток, а деякі торгові марки продавалися ще дорожче. Що буде з цінами найближчим часом, розповів голова філії "Броварська" ННПК "Інтербізнес" Володимир Пономаренко, пише журнал "Наше птахівництво".

Експерт зазначає, що в останні роки виробники яєць працювали на межі рентабельності, а з початком повномасштабної війни ситуація змінилася ще гірше. На його думку, за нормалізації роботи енергосистеми та припинення відключень електрики фермери почнуть нарощувати обсяги виробництва.

Яйця. Фото: скриншот з відео

"Поки що ситуація на ринку така, що ціна курячого яйця в Україні має стабілізуватися і зупинитися на рівні 45-60 грн за десяток", - вважає Володимир Пономаренко.

Курячі яйця, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Фахівець додав, що події в Україні також негативно позначилися на світовому ринку курячого яйця. Багато країн недоотримали частину зернових культур і внаслідок ціни на яйця зросли. На даний момент продукція мало експортується через блокування портів, якими йшли основні поставки, а наземним транспортом перевозити невигідно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, порожні полиці чи захмарні ціни? В Україні критично скоротилося виробництво хліба через відключення світла.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.