В Україні від початку повномасштабного вторгнення рф, дорожчають продовольчі товари, попри те, що регуляторам та уряду інфляційні процеси як-не-як вдається стримувати, ціна на харчові продукти все ж зростає.

Проте є позитивні моменти в тому, що попри те, що росія зруйнувала енергетичну інфраструктуру, урожай овочів дозволяє не хвилюватися за дефіцит звичних продуктів. Цього разу ми розглнули як змінилися ціни на овочі, які входять до борщового набору. Актуальні ціни в популярних супермаркетах публікує моніторинговий сайт Мінфін.

Український борщ, фото: Знай.ua

Ціна на картоплю

Середня вартість кілограма картоплі виросла за місяць лише на 23 копійки. Якщо у минулому місяці картоплю можна було придбати за 9,77 грн, то тепер середня ціна - 9,80 грн, при чому в мережі супермаркетів Ашан та Варус кіло картоплі можна придбати за 7,70 грн та 7,80 грн відповідно. І лише у Мегамаркеті картоплю продають за 13,90 грн.

Ціна на картопля. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Ціна на капусту

Капуста білокачанна в середньому коштує 13,57 грн за кілограм, що на 39 копійок перевищує середню ціну місяць тому. Так само, у Варусі капусту можна купити за 11,90 грн за кіло, у Ашані за 12 грн, у Новусі капусту пропонують по 12,49 грн, а в Мегамаркеті за 17,90 грн.

Ціна на капуста. Фото: Мінфін

Супермаркет, фото: Знай.ua

Ціна на буряк

Кілограм буряка подорожчав також не надто суттєво, ціна змінилася на 2 копійки в середньому. Наприкінці грудня середня ціна буряка була 12,27 грн, а тепер 12 49 грн за кіло. Ашан і Варус пропонують вінегретний коренеплід за ціною 10,90 грн, Метро - 11,24 грн, а найдорожчі ціни виставив знову ж таки Мегамаркет, де кіло буряка пропонують по 16,90 грн.

Ціна на буряк. Фото: Мінфін

Ціна на моркву

Один з найдорожчих цьогоріч овочів, скарбничка вітаміну А, улюблений овоч кролів та зайченят, цього року коштує найдорожче з усієї овочевої гільдії для борщу. Кілограм моркви в середньому коштує на полицях супермаркетів 26,37 грн. Минулого місяця моркву можна було купити за 24,4 грн, тобто в середньому ціна підвищилася за місяць майже на 2 грн.

Ціна на моркву. Фото: Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що як відрізнити справжній сир від підробки: 2 способи, про які ви не знали.

Як повідомляв "Знай.ua" можна себе побалувати трохи більше: у січні супермаркети знизили ціни на цукор та сіль.

Також "Знай.ua" інформував, що хліб злетить в ціні? Які фактори вдарять по кишені малозабезпечених.