Повномасштабна війна триває... вже зовсім скоро вона пройде позначку в один рік, адже росіяни розпочали її 24 лютого 2022 року.

З того моменту спостерігається прискорена інфляція – зростають ціни на продукти, різноманітні послуги, паливо. Гроші тепер доводиться використовувати лише за призначенням. І незрозуміло, коли ситуація нарешті зміниться. Адже окупанти не збираються відступати. Тільки воїни ЗСУ зможуть їх вигнати з нашої території, остаточно перемігши ворога.

Супермаркет, фото: Знай.ua

Нам же залишається підтримувати армію, волонтерів та стежити за цінами. Держстат повідомляє, що у січні 2023 року, порівняно з минулим роком, ціни дорожчі на 26%. Хоча це все ж таки менше річної інфляції на 0,6%. Так, відомо, що вартість продуктів, за січень, змінилася на 1,4 відсотка – найбільше овочі (6,4%), далі фрукти (4,4%), яйця (2%) та стільки ж молока.

Ціни на взуття та одяг навпаки показали зниження на 5,1 відсотка. Алкоголь та тютюнові вироби зросли незначно – на 0,8%. Комунальні послуги (газ, вода, електроенергія) плюс житло подорожчали на одну десяту відсотка.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Дані Держстату

Дані Держстату

Дані Держстату

Виходячи з даних, представлених у таблиці, крім одягу та взуття в ціні впали пальне та цукор. Решта показує незначне зростання. І це в той час, як Міністерство економіки заявляє, що 2023 року зовсім не потрібно очікувати на уповільнення зростання цін. Хоча видно, що це відбувається. Зростання вже не таке стрімке.

Нагадаємо, в Україні вітчизняна продукція дорожча за імпорт: чому так відбувається і коли ціни на овочі знизяться

Як повідомляв "Знай.ua", фермери в Україні знизили оптову ціну на моркву: чи відчують це споживачі

Знай.ua писав, в Україну ввезли радіоактивні горіхи, але їх їдять із задоволенням: "5 років купую..."