Чи можливий різкий стрибок цін на м'ясо та молочну продукцію чи виникнення дефіциту через енергетичну кризу в Україні? Відповіді на ці питання надав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

У Мінагрополітики зазначають, що ситуація з електроенергією в країні не має критичного впливу на виробництво м'яса та молочної продукції. Водночас енергетична криза впливає на ціноутворення, але не суттєво.

Молочна продукція, скріншот з відео

Енергетика може впливати на ціноутворення в цілому. Що ж до м'ясної та молочної продукції, то структурі собівартості – це трохи більше 5-10% залежно від типу продукції Тарас Висоцький

Тарас Висоцький зазначив, що малі та середні виробники вистояли та адаптувалися до існуючих умов, тому різкі коливання цін не передбачаються. Також він додав, що продукція виробляється у достатній кількості, тому дефіциту м'яса та "молочки" не очікується.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua

В Україні достатньо виробництва всіх основних видів продукції, зокрема молочної та м'ясної. Спостерігається тенденція відновлення після різкого падіння на початку війни Тарас Висоцький

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суповий набір, але без м'яса: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву та капусту.

Також наш портал інформував, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.

Крім того, ми писали, півзарплати за салат: супермаркети показали нові ціни на огірки, помідори та цибулю.