Індексація пенсій є одним з основних інструментів фінансової підтримки державою найменш захищених громадян, які вже не можуть працювати.

За даними Мінсоцполітики, індексація пенсій відбудеться у березні, і під неї підпадають 10,5 млн українців. У цю кількість осіб, яким підвищать виплати, входять вперше ті пенсіонери, які отримують найнижчу пенсію.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У березні індексацію проведуть 5,2 млн "цивільних" пенсіонерів на 19,7% показника середньої зарплати. Також 4,2 млн осіб, у яких зростуть пенсії у зв'язку зі збільшенням на 19,7% фіксованого розміру мінімальних виплат − пенсій, розмір яких вже містить у собі державну доплату, зростання складе від 420 до 520 грн. Також індексацію проведуть для 500 тисяч пенсіонерів силових відомств та 94,5 тисячі осіб, які отримують пенсію по інвалідності, яка настала після каліцтва або хвороби.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

Менше з тим, дехто підвищення отримає у квітні та у липні. У квітні перерахунок зроблять працюючим пенсіонерам, яких в Україні 600 тисяч.

А у липні будуть проіндексовані на 19,7% спеціальні пенсії для 22,7 тисячі науковців, держслужбовців, а також працівників органів місцевого самоврядування.

За словами Оксани Жолнович, середній розмір підвищення повинен становити від 400 до 700 гривень. Але це в середньому, тобто хтось отримає 100 гривень, комусь дадуть 700 гривень, у середньому, це і буде 400 гривень.

Нагадаємо, ми писали, що не до жартів: в Україні з 1 квітня можуть зрости зарплати та пенсії, озвучено суми.

Як повідомляв "Знай.ua" індексація, зростання пенсій, виплати військовим: що зміниться для українців з березня 2023 року.

Також "Знай.ua" інформував, суми в платіжках змусять посивіти: українцям готують нові тарифи на комуналку.