Нещодавно стало відомо, що в Україні готуються у два етапи переглянути тарифи на водопостачання та водовідведення. Втім, жодних конкретних цифр українцям не назвали, через що пішла деяка паніка. Так, регулятор вирішив роз'яснити, як можуть змінитись суми в платіжках за воду після підвищення. Про це повідомляє пресслужба Національної комісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Регулятор наголосив, що підвищення тарифів на воду для населення пройде у два етапи. Перший розпочнеться з 1 квітня та тариф підвищать у середньому на 12,3%, а другий – з 1 липня, на 14,1%. Наголошується, що перший етап підвищення буде пов'язаний зі зміною обсягів реалізації послуг, а також витрат на електрику. У другому буде враховано збільшення видатків на реагенти, ремонти, зарплати працівникам та інше.

Тариф на воду, скрін: YouTube

"У середньому за два етапи перегляду тарифів витрати одного домогосподарства (родина з двох-трьох осіб) на водопостачання та водовідведення за місяць орієнтовно зростуть на 60 грн", - йдеться у повідомленні регулятора.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

До речі, останнє підвищення тарифів на воду в Україні відбулося ще у грудні 2021 року і за цей час витрати водопостачальних компаній суттєво збільшились.

Раніше портал Знай повідомляв, 5-7 гривень за кіловат: українцям показали нові тарифи на світ, за яких держава може вступити до ЄС.

Також наш портал інформував, що нова "заморозка" комунальних тарифів: які платіжки не зміняться цього разу.

Крім того, ми писали, що українцям дозволили не платити за доставку газу: стосується не всіх.