Для тих, хто стежить за своїми фінансами і іноді придивляється до актуального курсу долара до гривні, є важлива інформація. Перед православним святом Великодня в Україні помітно помінявся курс долара.

Фінансові експерти припускають, що найближчим часом в Україні "зелений" може продаватися нижче 37 гривень. Однак для цього мають зберегтися певні тенденції.

Про це журналістам розповів фінансовий аналітик Андрій Шевчишин.

Обмін валют, фото: Знай.ua

На думку експерта, ймовірність падіння курсу долара до таких позначок є, але українцям навряд чи вдасться скористатися шансом купити валюту за цією ціною.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

"Якщо курс йде нижче 37 грн, то банки починають його викуповувати, тому що навіщо йти на міжбанк, якщо можна купити його у населення. Це означає, що починає формуватися попит, і він стає рушійною силою. А якщо зростає попит, то зростає і курс, який "повертається" назад. Так, епізодично, ситуативно можна спускатись нижче, але ненадовго", – пояснює Андрій Шевчишин.

Курс валют, скріншот: Minfin

Він також додав, що готівковий курс може впасти нижче, якщо Нацбанк зрушить курс. Проте експерт вважає, що такий сценарій є малоймовірним, оскільки НБУ навряд чи піде на цей крок.

Станом на п'ятницю, 14 квітня, середній курс долара в українських банках перебував на рівні 37,40 грн (купівля) та 37,90 (продаж). На чорному ринку "зелений" купували по 37,66 грн., а продавали по 37,75 грн. У той же час, офіційний курс Національного банку України — 36,56.

Нагадаємо, долар по 42,2 і девальвація гривні: курс валют на квітень потішить українців, але потім може настати крах.

Раніше повідомлялося, здоров'я не всім по кишені: в Україні стрімко дорожчають ліки – чого очікувати у майбутньому.

Також, зниження цін на пальне: експерт спрогнозував як зміниться вартість бензину та дизеля.