В Україні популярні овочі та фрукти з кожним місяцем стають дедалі менш доступними через стрімке зростання цін. Так, наприклад, яблука лише за місяць подорожчали більш ніж у половину. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Ще на початку 2023 року середні ціни на яблука трималися в межах 12-16 гривень за кілограм, залежно від сорту. Наприкінці травня вартість фрукта у деяких супермаркетах сягає 40 гривень за кілограм.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 25 травня українські яблука в середньому коштують 30,70 гривні за кілограм. При цьому у квітні їхня вартість була набагато нижчою - 18,08 гривні за кіло. Діапазон цін на яблука тримається в межах 28,90–32,50 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Яблука "Айдаред" в середньому коштуватимуть 38,90 гривні за кілограм. При цьому в мережі Varus цінник на даний сорт яблук сягає 39,90 гривні за кілограм, а ось в Auchan їх можна купити по 37,90 гривні за кілограм. Варто зазначити, що у квітні середня вартість цих яблук становила 24,26 гривні за кілограм.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські супермаркети встановили нові ціни на сіль та популярні спеції: платити доведеться більше.

Також наш портал інформував, в Україні подорожчала одна з найдоступніших круп: які ціни в супермаркетах і де дешевші.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що майже на 40 гривень дешевше: ціни на яйця раптово впали, за скільки можна купити десяток.