У магазинах дуже великий вибір м'яса від курятини до свинини та яловичини. Продукт можна знайти на будь-який смак та гаманець, але вартість не завжди відповідає якості. Як вибрати свіже м'ясо, не відходячи від прилавка, розповідає Sante Plus.

При виборі м'яса потрібно пам'ятати кілька правил, які допоможуть вибрати свіжий, якісний продукт і не даремно витратити гроші.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Правило №1

Якщо м'ясо упаковане, можна зробити елементарну пальцеву пробу. Поверхню продукту потрібно стиснути кінчиками пальців і відразу їх прибрати. Якщо м'ясо відразу повертається на місце, воно свіже. А от коли частина залишається нерухомою під впливом тиску, то перед вами не найсвіжіше м'ясо і від його покупки краще відмовитися.

Правило №2

Обов'язково потрібно звернути увагу на колір - світло-рожевий, перламутровий або червоний, каже, що продукт свіжий і придатний до споживання. М'ясо, що пожовкло, краще не брати.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

М'ясо на ринку, скріншот: YouTube

Правило №3

Завжди слід звертати увагу на термін придатності, якщо він вказаний на упаковці м'яса. Звичайно, якщо він спливає в день покупки, то якою б не була ціна, такий продукт краще не купувати. Також важливо придивитися до упаковки, щоб вона не була відкрита, адже інакше бактерії там уже оселилися.

Раніше портал Знай повідомляв, купівля свіжої риби в літній період: на що звернути увагу, щоб не злягти з отруєнням.

Також наш портал інформував, отруєння та втрачені гроші: українцям втюхують небезпечні продукти – де краще не закуповуватись.

Крім того, ми писали, як вибрати якісні та безпечні овочі без хімії: інструкція від Держпродспоживслужби.