Цього року українців шокують ціни на фрукти та ягоди, хоча сезон ледве встиг розпочатися, а продукція лише надходить на ринок. Зокрема, черешня у деяких супермаркетах продається по 1200 грн.

Покупцям показали, що відбувається з цінами на інші популярні позиції - лохину та полуницю. Вони теж влетять у хорошу копійчину, згідно з даними порталу gotoshop.

Ягоди, фото: pixabay.com

Так, ціни на лохину у великих супермаркетах стартують від 79,90 грн. Стільки доведеться заплатити за 125 г ягоди або більше 600 гривень за кілограм. Цінники у такому розмірі можна побачити у ЕкоМаркеті.

В Ашані зустрічаються дорожчі пропозиції – 98,90 грн за 125 грам або майже 800 грн за кілограм, у Новусі – 119 грн за 125 грам або 952 грн/кг. А ось найзахмарніші ціни в МегаМаркеті та УльтраМаркеті - 534,60 грн за 500 грам або 1069 грн/кг.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Показати ще

Ціни на лохину, скріншот

Полуниця також залишається на досить високому ціновому рівні. В Ашані кілограм ягоди коштуватиме покупцям 279 грн. У Новусі цінник встановлено у розмірі 119,00 грн/кг, у ЕКО Маркеті – 99,90 грн/кг.

Варто зазначити, що експерти очікують на зниження врожаю полуниці на 20-30% через те, що її почали збирати пізніше на два-три тижні. В результаті це відіб'ється на цінах надалі.

Ціни на полуницю, скріншот

Раніше ми писали про те, що сльози не допоможуть: в Україні цибуля стала "королівським" овочом, ціни пробили історичний рекорд

Як повідомляв Знай.ua, кавуни та дині вже з'явилися на полицях супермаркетів, але віддати доведеться півпенсії

Також портал Знай.ua писав, що українським сім'ям Польща надаватиме ще 2 грошові допомоги