Соняшникова олія – один із продуктів першої необхідності, який регулярно засмучує українців подорожчанням. Так, цього разу супермаркети переписали цінники на деяку рафіновану олію. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Продуктовий кошик в Україні за рік суттєво збільшився в ціні, тоді як ситуація із зарплатами та пенсіями особливо не змінилася. Зокрема, змінилися цінники на продукти першої необхідності, наприклад, олію.

Соняшникова олія, кадр з відео

Так, станом на 31 травня рафінована олія торгової марки "Олейна" в середньому продається по 64,73 гривні за 850 мл. Для порівняння, у квітні цей же продукт продавався помітно дешевше – по 59,51 гривні. Діапазон цін у супермаркетах досить вузький – від 64,50 до 64,99 гривні за пляшку.

Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Соняшникова олія торгової марки "Щедрий Дар" рафінована трохи подешевшала. У квітні продукт на полицях супермаркетів у середньому коштував 65,24 гривні за 850 мл, а наприкінці травня цінник знизився до 64,80 гривні. Соняшникову олію можна знайти за ціною від 62,50 до 67,40 гривні, залежно від торгової мережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні різко впали ціни на полуницю, але "акція" може швидко закінчитися: коли чекати на подорожчання.

Також наш портал інформував, печериці, помідори та болгарський перець: супермаркети порадували зниженням цін, скільки можна заощадити.

Крім того, ми писали, в українських супермаркетах до літа знизили ціни на гречку, макарони та рис: скільки коштуватимуть продукти.