Деяким українцям автоматично перерахують розмір житлової субсидії. Таку заяву під час телемарафону зробила перший заступник міністерства соціальної політики Дарія Марчак.

З 1 червня в Україні почав діяти новий тариф на електроенергію, крім того, обговорюється підвищення цін на водопостачання та водовідведення. На тлі підвищення тарифів на комунальні послуги у Мінсоцполітики заявили про автоматичне підвищення субсидій. Зачепить це українських сімей, які вже отримують допомогу на оплату комуналки.

Нарахування субсидій, кадр з відео

"Програма субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги працює таким чином, що громадянам, які вже одержують субсидії, фактично нічого не потрібно буде робити, тому що субсидії для них підвищаться автоматично", - зазначила Дар'я Марчак.

Комунальні послуги, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Водночас українці продовжать отримувати пільги на оплату комунальних послуг.

"А якщо сім'я отримує пільгу, значить, вона не платитиме за комунальні послуги повністю чи частково - на той відсоток, який для неї передбачений законодавством", - пояснила Марчак.

Раніше портал Знай повідомляв, довго розбиратися не будуть: в українців можуть відібрати частину субсидії, хто в зоні ризику.

Також наш портал інформував субсидія після смерті одержувача: як українським сім'ям не втратити допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв у 55 років, навіть якщо немає стажу: хто з українців може вийти на пенсію на особливих умовах.