В Україні продовжують зростати ціни на найпопулярніші фрукти. Особливо дивують яблука, які дорожчають з початку року і скоро продаватимуться в тій самій ціні, що й апельсини. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Яблука - звичний для всіх українців фрукт, який доступний цілий рік як у великих супермаркетах, так і в маленьких торгових точках. Зазвичай не сезон цінники на яблука тримаються на рівні 20-23 гривень, а восени починають помітно дешевшати. Втім, цього року вартість яблук неприємно вражає.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 7 червня українські яблука в середньому продаються по 30,75 гривні за кілограм. Для порівняння, ще у травні їхня вартість була помітно нижчою – 25,38 гривні за кіло. При цьому на початку року їх продавали по 11,83 гривні за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Водночас яблука "Айдаред" у середньому пропонуються по 41,50 гривні за кілограм, що на понад 5 гривень дорожче, ніж у травні. Якщо темпи подорожчання не пригальмують, то не виключено, що сміття яблук наздожене в ціні апельсини, які на даний момент можна знайти в супермаркетах і по 47,74 гривні за кіло.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців порадували суттєвим зниженням цін на овочі: скільки коштують помідори, огірки та перець у червні .

Також наш портал інформував, завести город ще не пізно: в українських супермаркетах здивували цінами на картопля, капусту та цибулю .

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, морква дорожча за цибулю і "золоті" буряки: супермаркети оновили ціни на овочі .