З настанням літа ціни на продукти в Україні мають знизитися, за прогнозом багатьох експертів. Стало відомо, що і коли подешевшає.

Так, аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка повідомив, що вартість овочів впаде на початку червня мінімум на 20-25%. Це пов'язано з тим, що на ринку збільшується пропозиція.

"Щодо молочних продуктів, ціни також можуть знизитися на 5-10%. У теплий період відбувається збільшення пропозиції сировини-молока від виробника", - додав він.

Молочка, фото: Знай.ua

Окрім того, яйця теж потроху дешевшають, а до середини літа їхня ціна впаде ще на 10%, оскільки господарства відновлюються, нарощують поголів'я курей, а витрати електроенергії при цьому зменшуються. Однак із м'ясом зовсім інша ситуація, вчені Інституту аграрної економіки не очікують суттєвого зниження цін цього літа.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показати ще

"Влітку 2023 року можливе незначне зниження цін у діапазоні 3-5% на м'ясо птиці та свинину, що зумовлено сезонним збільшенням пропозиції", - розповіли українцям.

На ціноутворення даних товарів зараз впливають відразу декілька чинників - економічна ситуація (рівень інфляції), обсяги експорту (імпорту), і навіть динаміка ціни корми.

Супермаркет, каса: фото Знай.ua

Нагадаємо, суми в платіжках можуть бути меншими: що робити, щоб не віддавати за електроенергію півзарплати

Раніше ми писали про те, що банки та обмінники не хочуть приймати купюри і беруть комісію: "Забули, що йде війна"

Як повідомляв Знай.ua, переселенцям дадуть другий шанс: як отримати ваучер