Постраждалим через війну українцям регулярно пропонують різну допомогу – фінансову, гуманітарну та інші її види. Також деяким готові оплатити навчання за новою спеціальністю.

Така пропозиція діє лише для мешканців Київської, Полтавської та Чернігівської областей. Про це розповіли у Міністерстві економіки. Вони можуть безкоштовно отримати знання та опанувати нову професію.

Стаж за навчання. Фото: Youtube

Фінансуватиме це уряд Японії в рамках проекту від Міжнародної організації з міграції (МОМ) "Рішення у сфері безпеки людини в Україні".

Програма діятиме до 30 жовтня 2023 року за підтримки Центрів зайнятості.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

За планом, у проекті зможуть брати участь 300 осіб, що належать до вразливих категорій, включаючи ВПО та тих, що повернулися до своїх громад. Їм пропонують опанувати такі професії: швачка, кондитер, бухгалтер, тестувальник програмного забезпечення, водій вантажного автомобіля, перукар, майстер манікюру і т.д.

"Люди, що пройдуть навчання, також отримають обладнання чи інструменти, необхідні їм для роботи за набутим фахом, та опанують соціально-комунікативні навички, які допоможуть їм під час працевлаштування чи започаткування власної справи", - додали в Міністерстві.

Роботодавці. Фото Freepik

Раніше ми писали про те, що отримати субсидію стало ще простіше: як українцям подати заяву на призначення допомоги – важливі нюанси

Як повідомляв Знай.ua, біженці масово повертатимуться додому з Чехії: жити там стало занадто дорого, а допомогу скоротили