В Україні набув чинності наказ про введення загального стандарту звітності CRS, який зобов'язує банки встановлювати та передавати дані про клієнтів до податкової служби.

Комплексної перевірки зазнають фізичні та юридичні особи, які мають банківські рахунки. Про те, що нововведення запрацювало з 1 липня, повідомили у Міністерстві фінансів.

Податки, фото з вільних джерел

Відтепер банки та страхові компанії зобов'язані збирати та оперативно передавати податківцям дані, що належать до рахунків клієнтів та організацій. Перевірки розпочалися з 1 липня 2023 року і є обов'язковими для всіх українських банків.

Якщо запит податкової служби буде проігноровано, українцям загрожують штрафні санкції у розмірі п'яти мінімальної заробітної плати. На даний момент цифра становить 33,5 тисячі гривень. Органи вимагатимуть необхідних відомостей, а також їх документального підтвердження.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Гроші. Фото: Youtube

Експерти нагадують, що CRS – це стандарт автоматичного щорічного обміну інформацією про фінансові рахунки для податкових цілей між країнами-учасницями Багатосторонньої угоди.

Перевірка належить всім рахунках у фінансових установах — як наявних станом на 1 липня 2023 року, так і для нових, відкритих після цієї дати. Рахунки, закриті раніше періоду, обміну не підлягають.

Раніше ми писали про те, що Ощадбанк змусять припинити терор пенсіонерів: важлива заява для отримувачів пенсій та допомоги

Як повідомляв Знай.ua, півмільйона гривень на 3D музей: чиновники знову пробивають дно, поки гинуть захисники

Також портал Знай.ua писав, що субсидії зможуть отримати підприємці: як нараховується державна допомога