Остання березнева індексація підвищила розмір середньої пенсії для українців до 5 238 гривень, проте така сума світить далеко не всім, адже багато хто намагається вижити на мінімалку.

З цієї причини громадян турбує, які зміни відбудуться з мінімальною пенсією до кінця поточного року і чи можна розраховувати на її підвищення. Експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський розповів, чи має уряд плани з цього приводу.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Він наголосив, що мінімалка встановлена ​​у розмірі прожиткового мінімуму для осіб непрацездатного віку, але потреби українців вже давно не відповідають цій сумі, що дорівнює 2093 гривням.

Так, в Україні традиційно підвищували пенсію двічі на рік – з 1 липня та з 1 грудня. Втім, через війну уряд вніс зміни до цієї процедури, тому перегляд мінімалки цього року не входить до планів.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

Це означає, що прожитковий мінімум протягом 2023 року для українців ніяк не зміниться, через що підвищення мінімальної пенсії також не відбудеться.

Гроші. Фото: Youtube

Незважаючи на це рішення, індексація в березні все ж таки відбулася, завдяки чому майже всі пенсіонери почали отримувати більше, включаючи тих, кому належить мінімалка. Розмір індексації становив 19,7%. Якщо говорити про конретні суми, цим особам збільшили виплати лише на 100 гривень.

Раніше ми писали про те, що ще одна категорія українців може вийти на дострокову пенсію: хто саме і за яких умов

Як повідомляв Знай.ua, українцям не виплачують субсидію: "Грошей не вистачає на зарплати чиновників"