У літній період, коли температура повітря підвищується, збільшується ризик лісових пожеж. Щоб запобігти їм, у країні запровадили заборону на відвідування лісів громадянами.

Заборона стосується не лише відвідування лісів, а й в'їзду до них транспортними засобами та іншої самохідної техніки, повідомляють у Товаристві лісівників. Винятками є службовий та військовий транспорт, а також використання транзитних шляхів.

Так, українцям у 14 областях країни не дозволяється відвідувати ліс під час військового стану: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Черкаська, Чернігівська.

Заборона відвідування лісів, Товариство лісівників

Водночас обмеження не відносяться до ЗСУ, ДПСУ, ДССТ, Держспецзв’язку, Нацгвардії, СБУ, СЗРУ, УДО, МВС, ДСНС та інших підрозділів.

Популярні новини зараз

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Показати ще

"За повідомленням ДСНС, ризик підірватися на мінах у лісі на деокупованих територіях буде зберігатися щонайменше рік", - попередили українців.

ДСНС. Фото: Telegram

Громадян по всій країні також закликають не ігнорувати попереджувальні знаки на замінованих військових територіях, а також забороняють з'їжджати з лісових доріг на узбіччя, розбирати або перетинати штучні завали деревини в лісах.

Однак організовані групи людей можуть виходити в гори та лісові масиви лише у супроводі представника лісової охорони.

Раніше ми писали про те, що в ротику, ніби котики накакали: в Україні підскочили ціни на сіль і цукор, смак "доб'ємо" лише олією